Events

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Asana Pranayama

March 14 @ 7:15 pm - 8:15 pm UTC+7

High Res JPG (10)

Asana & Pranayama are 3rd & 4th limbs of ashtanga yoga.

Asana is a balance of effort and ease. We give effort to get into the posture and then we relax. Yoga asana brings that balance in every aspect of our life. It teaches us to put effort and then let go, get detached from the result. Yoga asana increases our physical flexibility and expands our mind.

“Pranayama is control of Breath”. “Prana” is Breath or vital energy in the body. On subtle levels prana represents the pranic energy responsible for life or life force, and “ayama” means control. So Pranayama is “Control of Breath”. One can control the rhythms of pranic energy with pranayama and achieve healthy body and mind. By practice of pranayama we can attained higher states of awareness.

In this class we will practice many traditional Indian Yoga Poses & systematic controlled breathing techniques, which creates beautiful harmony in between body & mind.

……………………………….

ASANA (CÁC TƯ THẾ) Các bài tập Asana bắt nguồn từ những di chuyển và tư thế tự nhiên của các loài động vật và các tư thế này được lấy tên từ các con vật đó như “mèo”, “hươu”, “hổ”, thỏ rừng”. Các bài tập Anasa có lợi cho cơ bắp, khớp xương, hệ tim mạch, hệ thần kinh và hệ bạch huyết, cũng như tâm trí, tinh thần và luân xa (các trung tâm thần kinh)

PRANAYAMA (ĐIỀU KHÍ)

Pranayama là phương pháp kiểm soát và điều tiết hơi thở một cách có ý thức và cố ý. Việc điều khiển ý thức của Prana trong cơ thể giúp tăng cường sức sống, giải độc cơ thể và cải thiện khả năng miễn dịch, cũng như đạt tới một trạng thái yên bình, thư giãn từ nội tâm và một tâm trí được giải thoát khỏi những xáo trộn cảm xúc.

Sự kết hợp giữa các tư thế và hơi thở sẽ giúp bạn  cải thiện hệ tuần hoàn, chức năng thần kinh và toàn bộ trạng thái thể chất của con người. Nó cũng giúp ta tĩnh tâm và kiểm soát được tâm trí.

Details

Date:
March 14
Time:
7:15 pm - 8:15 pm
Event Category:

Organizer

Sudip